Moda si modeling-ul nu sint doar niste teritorii ale limbii, asa cum am fi tentati sa credem, ci si ale buzelor, intr-o mare masura. Un exemplu elocvent in acest sens este Ingrid Vlasov, posesoarea unor impresionante suporturi de ruj si, nu in ultimul rind, o femeie despre care specialistii spun ca stie sa se slujeasca impecabil de toate calitatile cu care a dotat-o cu atita spornicie natura.

Pe scurt, despre Ingrid si sora ei geamana, Vanda, se spune ca sint, eufemistic vorbind, insatiabile. Cel mai in masura sa ne dea detalii in acest sens ar fi, desigur, Catalin Botezatu, care le-a experimentat, in junetea lui paradoxala, pe amindoua.

Dar momentan ne multumim sa penetram doar smaltul galbejit al unui pervers partid, aflat in opozitie, care si-a trimis un viguros membru de nadejde, pentru a-l reprezenta cu cinste in camerele reunite ale celebrei creatoare de moda.

Nu ne este foarte clar cum a ajuns Mihai David, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, sa activeze, recent, in bratele unei asemenea fapturi apolitice. Cert este ca Ingrid are cu totul alte optiuni decit sora ei, Vanda, care s-a maritat cu un manechin suspect de dragalas (Marian Nedelcu), caruia i-a si facut un copil, din dragoste pentru frumos.

La fel de sigur e ca despre Mihai David se stiu urmatoarele lucruri simpatice: ca a fost cooptat in Guvernul CDR condus de Mugur Isarescu si ca a tradat cauza la fix, inscriindu-se in PSD in anul 2000.

A devenit rapid vicepresedinte al PSD Arad, a facut parte din Comisia de privatizare a BRD si, logic, si-a deschis in paradisul fiscal din Bahamas o firma estivala, sugestiv denumita (dupa cum observa Capital) „MCD Holdings Limited".

|n calitate de secretar de stat, Mihai David s-a remarcat printr-o singura, dar vioaie fraza adresata ziaristilor, la o conferinta de presa: „Mai, nu faceti misto, chiar ma enervati acuma, sa mor eu! Deci, eu vin si vreau sa va explic cam cum se intimpla chestia asta si voi o luati la misto.

Acum, pe bune! (…) Puneti intrebarea asa: ma, va duce mintea sa-i contractati sau sinteti niste idioti? Puneti-o cu subiect si predicat, asa, si va raspund: nu, ne duce mintea sa contractam. {i nu sintem cretini si cazuti in cap, da?".

E clar ca Ingrid Vlasov, fiica unui avocat de mare succes in Top 300 Capital (Mihail Vlasov, taticul Camerei de Comert Iasi), nu-si pune problema ca omul ar fi cretin: niste milioane de euro nu se fac asa, singure.

|n plus, domnul David inspira o anumita virilitate matura, iar la restaurantele din Bucuresti, unde ia masa, o apa plata cu lamiie costa cit indemnizatia unui copil supradotat dintr-o familie din nordul nevoias al Moldovei.

Nu intimplator, deci, pe Mihai Ciprian David il mai regasim in cadrul cancelariei premierului Adrian Nastase, in calitatea de consilier de stat, si, mai nou (1 aprilie 2005), in paginile de investigatii ale Evenimentului zilei – Editia de Vest.

Motivul e lung, dar mai ales lat: 94 de hectare de pasune grasa, aflate intr-o localitate de linga Timisoara. |n posesia carora omul nostru a intrat printr-o mica inginerie agricola: schimb de terenuri cu un consiliu local corupt (Mihai David a dat 15 hectare de teren, pe care le-a cumparat cu 20.000 de euro, si doua microbuze Volkswagen, gen transport copii scoala; si a luat, cum spuneam, alte

94, a caror valoare reala depaseste 1 milion de euro, ca popa). La auzul minariei, Prefectura judetului Timis s-a zburlit amenintator si a anuntat ca va anula tranzactia.

Oricum, cred ca Ingrid poate sa stea linistita: la o adica, pe plaiurile ei natale sint suficiente sute de hectare pe care, daca lucrurile se misca bine si serios, si-ar putea cladi un viitor spatios alaturi de domnul Mihai David. Caci nu mai e nici ea la virsta la care sa bata discotecile in cautare de secretari de stat.