In saptamana 25-29 aprilie a.c., la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului vor avea loc licitatii pentru vanzarea unor active, ale caror preturi de pornire depasesc 17,4 milioane de dolari, exclusiv TVA.

Este vorba de terenuri, cladiri, utilaje, mijloace fixe si mobile apartinand debitorilor Furnimob Constanta, Cerealcom Galati, Robur Targu Jiu, Barcaul Salard Bihor, Agromec Baneasa Constanta, Digicom Bucuresti, Fitoplant Galati, Util Mec Forest Piatra Neamt, Contrasimex Industry Giurgiu, Sere Codlea, Import Export Bucuresti, Textila Bucegi etc.

Cele mai importante active scoase la vanzare apartin Furnimob Constanta, in valoare de 7.192.532 dolari, Contrasimex Industry Giurgiu - 3.306.500 dolari si Sere Codlea - 5.223.251 dolari.

La ultima societate, AVAS incearca sa vanda 52 de sere, depozite, magazii, hale sortare, rezervoare, statii de transformare, sedii de ferma, ateliere, statie de pompe, mijloace fixe si teren in suprafata de 216.099 mp, aferent cladirilor, drumurilor, aleilor si platformelor betonate.

In cazul Furnimob, este vorba despre o fabrica de mobila, furnir si PAL, iar la Contrasimex Giurgiu, AVAS vinde o proprietate imobiliara compusa din hala de fabricatie, trei platforme betonate etc. Unele din activele aferente societatilor Digicom sau Textila Bucegi nu sunt scoase pentru prima data la licitatie, semn ca interesul pentru achizitionarea lor este destul de scazut.