Sute de persoane au participat la un mars in centrul Capitalei pentru eliberarea ostaticilor din Irak. La manifestatie au fost prezenti parintii lui Sorin Miscoci si sotia lui Mohamed Munaf. In fata Guvernului, organizatorii au eliberat, simbolic, zeci de porumbei si baloane albe.

Marsul a inceput in Piata Universitatii, a traversat Piata Romana si s-a oprit in Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului. Romulus Cristea, presedintele sindicatului Initiativa R, organizatorul actiunii, a declarat ca prin marsul declansat cere autoritatilor "sa isi intensifice eforturile pentru rezolvarea crizei ostaticilor romani".

El a precizat ca autoritatile romane trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie. Sute de oameni arborau afise cu fotografiile celor trei jurnalisti si baloane albe, inscriptionate "Freedom".

"Avem sperante si credinta in Dumnezeu ca-i va aduce sanatosi acasa", ne-a declarat mama lui Sorin Miscoci. Parintii lui Sorin Miscoci au adresat si o rugaminte celor ce-i tin ostatici: "Sa-i imbuneze Dumnezeu, poate au si ei copii, si sa-i elibereze.". "Este o manifestare emotionanta. Sper ca tot ce se intampla sa fie in ajutorul lor. Traim cu speranta ca se vor intoarce toti acasa.

Sunt nevinovati toti patru", ne-a declarat sotia lui Mohamed Munaf. "Nu pot decat sa ma rog la Dumnezeu sa-i aduca pe toti sanatosi", a spus si actorul Adrian Pintea, care s-a aflat in primele randuri ale manifestantilor pe toata durata actiunii.

"Nu am nici un fel de competenta sa comentez despre cum au gestionat autoritatile criza, dar am convingerea ca au facut tot ce se poate omeneste face", a mai spus Adrian Pintea.

Comunitatea araba ramane optimista

Manifestantii nu au mai trecut prin fata Ambasadei Irakului la Bucuresti, ci s-au dus direct in fata sediului Guvernului unde, o data ajunsi, au lasat sa se ridice in aer zeci de baloane si de porumbei.

Prezent la miting, ziaristul Ahmed Jaber a spus ca noile imagini ale ostaticilor nu reprezinta decat o incercare a rapitorilor de "a instaura un climat de presiune". "Cu toate imaginile sumbre si infricosatoare pe care le-am vazut, comunitatea araba crede ca teroristii nu-si vor pune in aplicare amenintarile.

Forumul islamic din Bagdad, unde au participat si trimisii statului roman, nu va permite acest lucru. Vreau sa luati eliberarea recenta a cetateanului pakistanez ca un semn important in contextul crizei ostaticilor si sa privim cu speranta situatia", a declarat Jaber.