Premierul Calin Popescu Tariceanu sustine ca inundatiile nu vor influenta tinta de crestere economica prognozata pentru acest an. Potrivit premierului, o eventuala pierdere a recoltei de pe suprafetele afectate nu vor putea modifica semnificativ obiectivul propus.

Tariceanu a mai spus ca suprafetele agricole inundate nu vor mai putea fi recultivate in cazul in care apele nu se retrag in cel mult o luna. Nici o asemenea situatie nu ar putea influenta cresterea economica, afirma premierul. "Nu revizuim tinta de crestere economica, deoarece a fost inundata doar o fractie, care nu poate modifica acest obiectiv", a precizat Tariceanu.

Amintim ca pentru acest an a fost estimata o crestere economica de 5,5-6%.

Premierul este suparat pe ANIF

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aratat nemultumit de activitatea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) si de aceea a cerut ministrului agriculturii sa trimita inspectori care sa verifice modul in care institutia a ingrijit canalele de evacuare a apei si statiile de pompare. "Eu cred ca nu le pasa, pentru ca toate sistemele sunt la pamant.

Bagam mii si mii de miliarde lei anual si cand apar ploile, constatam ca lucrarile nu corespund scopului pentru care au fost proiectate, deoarece sistemele nu sunt intretinute. Cred ca se impun masuri drastice", a precizat premierul. Autoritatile vor verifica modul in care au fost folosite cele 1.520 miliarde lei alocate in perioada 2000-2004 pentru lucrari de amenajari hidrotehnice.