Omul de afaceri, Corneliu Iacobov, arestat in dosarul Rafo a cerut, marti, Curtii de Apel Bucuresti revocarea mandatului de arestare preventiva, prelungit cu inca 30 de zile la sfirsitul saptaminii trecute.

Omul de afaceri sustine ca nu este vinovat si ca presedintele Traian Basescu este in spatele anchetei declansate impotriva lui. Judecatorii Curtii de Apel vor anunta, marti dupa amiaza, daca vor admite recursul omului de afaceri privind eliberarea sau vor mentine starea de arest.

Corneliu Iacobov este unul dintre cei 26 de inculpati ai dosarului Rafo. Procurorii Parchetului General au dispus arestarea lui in urma cu doua luni pentru trei infractiuni grave. Este vorba despre spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala.

In acelasi dosar, procurorii mai cerceteaza penal si alti oameni de afaceri importanti precum Ovidiu Tender, Mihai Iacob, fratii Marian si Octavian Iancu , dar si fosti si actuali angajati ai APAPS. Dosarul Rafo este unul dintre cele mai importante dosare penale pe care parchetul general il are in lucru in acest moment.

Documente arhiva:

  • Mandatul de arestare pe numele lui Iacobov nu a fost prelungit
  • Corneliu Iacobov ramane in arest