Ministerul Mediului a emis, sambata, noi avertizari privind pericolul producerii unor inundatii. Debitele raurilor interioare si cel al Dunarii sunt in crestere – informeaza un raport privind situatia hidrometeorologica.

Exceptie fac raurile din bazinele Siretului si Prutului, unde sunt in scadere. Se situeaza peste cotele de atentie raurile de la statiile Bega Veche, Cernei si Timis-Graniceri, din judetul Timis.

Depasiri ale cotelor de aparare se pot semnala pe raurile din zonele de deal si de munte aferente bazinelor Somes, Mures, Deznatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut si pe cele din Dobrogea. Debitul Dunarii la intrarea in tara este stationar, in aval de Portile de Fier este in scadere pe sectoarele Gruia-Bechet si Zimnicea Tulcea si in crestere pe sectorul Corabia - Turnu Magurele.

Nivelul Dunarii se situeaza peste cota de inundatii la statia hidrometrica Harsova si peste cotele de atentie la majoritatea statiilor, intre care Calarasi, Cernavoda, Braila, Galati si Tulcea.