Presedintele TSD, Victor Ponta, a declarat joi, referindu-se la consecintele care ar decurge dintr-o eventuala plecare a lui Ion Iliescu din PSD, ca "Pe termenul pe care ma intereseaza pe mine PSD-ul, ceea ce inseamna 10-15 ani, nu cred ca ar fi o problema". Victor Ponta a facut aceste declaratii in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Totusi el a admis ca "pe termen scurt ar fi o problema, in primul rand cu electoratul nostru traditional", deoarece "nu stiu ce va face batranul care l-a votat intotdeauna pe Ion Iliescu, daca va vota in continuare PSD sau va vota pe altcineva". "Eu cred insa si sper ca Ion Iliescu nu va pleca din PSD", a mai spus Ponta.

In acelasi context, Victor Ponta a declarat ca "sunt foarte multi care au fost nemultumiti dupa congres". "Intr-adevar au fost intelegeri la congres care nu s-au respectat si unii le-au respectat, altii nu le-au respectat si acum unii sunt nemultumiti. De aceea, orice solutie care sa mai aplaneze tensiunile este binevenita", a continuat deputatul PSD.

De asemenea, Ponta a declarat ca "din punct de vedere politic rezultatele de la Congres sunt alea, nu-mi plac nici mie" si s-a declarat impotriva oricarei contestari a rezultatelor Congresului.

Intrebat daca se doreste unitate cu orice pret la PSD, Ponta a raspuns ca "nu unitate cu orice pret, unitate cu usa deschisa, cine vrea sa plece sa plece".