Duminica, 15 mai, cand in general oamenii se bucura de o scurta odihna peste week-end, artistii romani au avut o zi extrem de incarcata: dimineata repetitie si conferinta de presa, dupa care echipa s-a impartit: Luminita si doi dintre baietii de la Sistem au mers la doua

interviuri: radio local Kiev 1 si TV national Kiev, iar ceilalti s-au ocupat de organizarea si repetitiile pentru spectacolul de seara.

A fost pentru prima data cand reprezentantii Romaniei la Eurovision au sustinut un recital de 30 minute in fata delegatiilor si presei acreditate la concurs. Desi recitalul a inceput cu o ora mai tarziu fata de ora anuntata, in fata scenei erau destui spectatori, numarul lor devenind din ce in ce mai mare in momentul in care Sistem si-a facut aparitia pe scena.

Din pacate, organizatorii nu au permis intrarea libera, spectacolul fiind cu circuit inchis, doar pentru delegatiile Eurovision, dar chiar si asa, tot s-au strans cca. 200 persoane, dintre care multi jurnalisti.

Momentul culminant al recitalului a fost finalul, cand pe fundalul scenei (un imens ecran) s-a derulat videoclipul piesei "Let Me Try", iar Luminita si Sistem au interpretat piesa Romaniei. In acel moment, audienta practic a "luat foc", toti cei prezenti incepand sa cante refrenul, la final rasplatindu-i pe romani cu aplauze prelungite.

A fost momentul in care gazdele de la Euroclub s-au declarat fanii nostri, ne-au felicitat si ne-au spus ca ne vor vota cu siguranta si ca meritam sa castigam!

Luni, 16 mai, dupa o scurta sesiune chat in care Luminita a raspuns intrebarilor venite pe internet din Israel (in limbile engleza, idis si romana), intreaga delegatie a participat la deschiderea oficiala a Eurovision Song Contest 2005, un party foarte elegant care a avut loc in aer liber, in gradina Palatului Mariinskiy (varianta ucraineana a Cotroceniul-ui nostru!).

Luminita si baietii de la Sistem au facut numeroase fotografii pe parcursul serii, au dat declaratii si au facut cunostinta cu artistii din celelalte tari. Luminita a fost rugata sa dea interviuri, pentru mai multe posturi radio, tv, dar si pentru diverse site-uri ale fanilor Eurovision.

Cu totii au rugat-o pe Luminita sa le cante, asa ca, desi isi propusese sa faca o pauza "de voce", artista noastra nu a putut sa-i refuze pe cei care au intervievat-o.

Ziua de marti a fost ceva mai lejera, pentru ca a inceput cu un interviu live al artistilor nostri la postul de Radio Gala FM, programul continuandu-se doar pe seara cu o foarte placuta vizita la Ambasada Romaniei la Kiev, ai carei membri au fost alaturi de delegatia noastra aproape zilnic, dovedindu-se adevarati sustinatori si fani!

Miercuri, 18 mai, programul artistilor nostri revine la ritmul infernal de dinainte, fiind programate pe parcursul intregii zile doua repetitii generale ale spectacolului ce va fi difuzat joi, dintre care una cu public.