Abonamentul la gaze nu va fi scos ci doar micsorat. Cel putin asa propune Ministrul Economiei Codrut Seres. Ministrul Economiei cere Autoritatii de Reglementare in Domeniul Gazelor sa introduca un abonament mai mic. Cele doua parti se vor intilni in aceasta saptamina pentru a lua o decizie a declarat purtatorul de cuvint al Autoritatii Marcela Olteanu, pentru National FM.

Nu pentru toti abonatii, ci doar pentru ce care consuma pina la 500 de metri cubi de gaze pe an. Cele doua parti se vor intilni in aceasta saptamina pentru a lua o decizie spune purtatorul de cuvint al Autoritatii Marcela Olteanu.

Ce spun insa sindicatele, cele care saptamina trecuta au protestat impotriva acestui abonament : liderul BNS Dumitru Costin a declarat ca decizia ministrului Economiei reprezinta un pas inainte.

Romanii vor plati in continuare abonamente la gaze insa din 1 iulie, acestea ar putea fi mai mici cu peste 50%, spun autoritatile, care si-au cam pus tara in cap cu aceste abonamente.

Ministrul Economiei Codrut Seres spune ca se vor introduce noi abonamente, pentru cei care consuma mai putin de 2.500 de metri cubi.

Astfel, pentru romanii care folosesc doar aragazul, pragul de consum va fi de pana la 500 de mc pe an. Ei vor plati 40 de mii de lei pe luna abonament la gaze.

Daca pe langa aragaz se mai foloseste si o centrala termica sau un boiler, consumul va fi intre 500 si 1500 de mc pe an iar abonamentul lunar de 80.000 de lei.

Romanii care utilizeaza gazele si pentru incalzirea centrala a casei, vor plati un abonament de 140.000 de lei pe luna. Asta deoarece consumul lor va depasi 1.500 de mc pe an.