Potrivit editiilor pe Internet ale mai multor publicatii, Mohammad Munaf, americano-irakiano-romanul care a fost ghidul celor trei jurnalisti romani tinuti ostatici, la Bagdad, timp ce 55 de zile, a fost retinut sau a ramas in capitala irakiana si este interogat de agenti ai Biroului Federal american de Investigatii, FBI.

Potrivit site-ului retelei TV australiene ABC, care citeaza Agentia France Presse, oficialitatile americane au refuzat sa spuna daca Munaf este suspectat de implicare in rapirea jurnalistilor romani, dar Procuratura Generala a Romaniei a precizat alaltaieri ca Mohammad Munaf este banuit de nereguli financiare si de cardasie cu persoanele care i-au rapit pe ziaristi.

Munaf a fost administratorul mai multor firme din Romania, controlate de Omar Hayssam, care l-a pus sa semneze mai multe transferuri de bani in conturi din strainatate.

Mohammad Munaf cunoaste toate legaturile lui Hayssam, atat din Romania, cat si din strainatate, ceea ce face din el o pretioasa sursa de informatii, pentru cei care urmaresc elucidarea itelor incurcate ale rapirii si eliberarii ostaticilor romani, dar si a legaturilor unora dintre arabii din Romania cu terorismul international.