Modificarile Codului Fiscal vor fi promulgate astazi de presedintele Traian Basescu. Conform declaratiilor lui Renate Weber, consilier prezidential, Traian Basescu va promulga legea tot miercuri, desi se afla intr-o vizita in Japonia.

Modificarile prevad introducerea cotei de impozit de 10% asupra veniturilor din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, majorarea cotei impozitului pe dobanzi de la 1% la 10%.

Tot de la 1% la 10% creste cota de impozit asupra castigului din transferul titlurilor de valoare in strainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile de la data dobandirii, se introduce cota de impozit de 10% asupra castigului din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen si alte operatiuni similare; se majoreaza de la 5% la 10% cota de impozit asupra veniturilor din dobanzi la depozitele la termen obtinute in Romania de catre nerezidenti.

Consilierul prezidential Renate Weber a spus ca "Presedintele Romaniei va promulga astazi aceasta lege prin care se modifica mai multe articole din Codul Fiscal.

Este foarte adevarat, presedintele nu este in tara, dar acesta nu este un impediment, pentru ca suntem in epoca unor tehnologii avansate, va da aceste semnaturi la sediul ambasadei Romaniei din Tokyo si ulterior noi le vom trimite la Monitorul Oficial."