Interesul Partidului Popular European pentru atragerea pe viitor a parlamentarilor romani in grupul sau parlamentar nu a ramas fara raspuns. Fostul Partid Romania Mare si-a schimbat atat numele cat si presedintele, in vederea unei presupuse apropieri de PPE.

Intre timp insa, Partidul Popular Romania Mare se afla in mijlocul unei lupte interne pentru putere, in conditiile in care fostul lider, Corneliu Vadim Tudor, aproape ca l-a alungat pe actualul presedinte al partidului, Corneliu Ciontu.

Acesta intentiona sa participe la sedinta extraordinara a Biroului Permanent al PPRM, dar s-a razgandit din cauza unei recente emisiuni TV in care Corneliu Vadim Tudor l-a atacat din nou.

Intrebat daca va participa la Sedinta extraordinara a Biroului Permanent PPRM, Corneliu Ciontu a declarat la BBC:

C.C: "Nu a facut altceva (n.r. Corneliu Vadom Tudor), decat, cu spume la gura, sa ma atace de o maniera incalificabila. Ori, in aceste conditii, inclusiv amenintarile ca, daca vin, mi se va da in cap cu posetele si asa mai departe, va dati seama ca nu ma expun."

Rep: Domnule Ciontu, dar daca astazi ati renuntat la ideea de a participa la aceasta Sedinta extraordinara , nu inseamna cumva si ca faceti un pas inapoi?"

C.C: Nu am cum sa fac nici un pas inapoi. As participa la o sedinta care s-ar desfasura in normalitate, in conformitate cu prevederile statutului partidului, cu toata placerea, am avut toata bunavointa.

"Am convenit cu colegii care vor ramane alaturi de mine dupa toata incetarea acestei mizerii, ca de acum este o mizerie, nu mai e vorba de o oarecare criza in partid. Asa face el (n.r. Corneliu Vadim Tudor) si cu tripleta aia feminina care doreste sa conduca acest partid si care l-a intoxicat in permanenta."

"Eu nu ma duc intr-o asemenea zona mocirloasa. Nu ma mai duc, am vrut sa ma duc, convenisem cu colegii mei sa merg la ora 14.00 sa-mi spun raspicat punctul de vedere ca partidul asta trebuie sa iasa de sub influenta lui."

Rep: Ce veti face dumneavoastra si colegii care raman alaturi de dumneavoastra?

C.C.: "Deocamdata o sa constituim un grup separat, independent, la Camera Deputatilor. Avem peste zece deputati, deci, conform regulamentului, putem sa constituim acest grup, si pe urma, in etapa a doua, vom vedea ce vom face, si, bineinteles, si oamenii din teritoriu care sunt de acord sa ni se alature".

Rep: Din teritoriu ce semnale aveti?

C.C: "Sunt semnale pozitive din multe filiale."