Ministrul Justitiei, Monica Macovei a motivat miercuri, in cadrul sedintei CSM, propunerea de demitere din functie a opt procurori-sefi.

Monica Macovei a adus critici conducerii PNA pentru managementul defectuos si pentru faptul ca nu a avut rezultate in lupta impotriva marii coruptii si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru intarzierea in solutionarea unor dosare.

De asemenea ministrul a facut o analiza critica a activitatii fiecaruia dintre cei opt procurori-sefi: procurorului general al PNA, Ioan Amarie, procurorul general adjunct al PNA, Gheorghe Suhan, procurorul general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu, procurorul-sef al sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, Ion Panaitescu,

procurorul-sef al sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, Alexandru Florin Chiciu, procurorul-sef al sectiei de combatere a coruptie, Vasile Draghici, procurorul-sef al DIICOT, Gheorghe Muscalu, si adjunctul acestuia, Gratiana Petronela Daniela Isac.

Membrii CSM au admis, miercuri, cererea de demisie din functie inaintata de Alexandru Florin Chiciu.

Ministrul Justitiei a cerut, marti, revocarea din functie a celor opt procurori-sefi. Ioan Amarie si Gheorghe Suhan si-au inaintat cererile de pensionare.