Actionarii BVB au aprobat, ieri, in principiu fuziunea cu Rasdaq, insa au respins, aproape in totalitate, propunerile propunerile CNVM privind privind modificarea actului constitutiv al societatii Bursa de Valori Bucuresti SA, informeaza Mediafax.

Conform convocatorului, propunerile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) vizau reformularea sau eliminarea mai multor articole si alineate din actul constitutiv al societatii Bursa de Valori Bucuresti SA.

Andrei Siminel, actionar al SC Bursa de Valori Bucuresti SA si presedintele Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM) si al Bursei Electronice Rasdaq (BER), a fost unul dintre adversarii propunerilor CNVM.

El a afirmat, in repetate randuri, ca nu i se pare normal ca autoritatea de reglementare sa impuna anumite prevederi in actul constitutiv al unei societati si a recomandat celorlalti actionari prezenti in sala sa voteze, "in bloc", impotriva propunerilor CNVM, dupa care sa negocieze cu reprezentantii institutiei de pe pozitii egale, ca parteneri.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Bursa de Valori Bucuresti SA, Sergiu Oprescu, a spus ca, in cazul respingerii propunerilor CNVM, societatea ar putea sa nu mai obtina statutul de operator de piata reglementata.

Dupa discutii intre actionari, acestia au votat impotriva propunerilor CNVM, singura exceptie fiind articolul 23, alineatul 1, unde a fost acceptata formularea autoritatii de reglementare.

Textul propus in acest caz de CNVM prevede "dreptul la o cota parte din activul net ramas dupa lichidarea societatii, proportional cu numarul de actiuni detinute".

La randul lor, actionarii BER au aprobat in principiu, in cadrul unei sedinte extraordinare, fuziunea cu BVB.

La finele lunii iulie, directorul general al BVB, Stere Farmache, a afirmat ca un termen rezonabil privind finalizarea procesului de fuziune este sfarsitul anului, daca nu intervine contestarea fuziunii, care poate prelungi procesul.