Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns afirmatiilor facute de presedintele Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni la postul public de radio. Primul ministru a declarat ca un climat de suspiciune este ultimul lucru de care are nevoie, in acest moment, tara noastra.

El a admis ca exista diferite grupuri de interese economice, mai ales ca se pregateste privatizarea BCR si CEC. Dar, guvernul nu se va lasa influentat ci va respecta legea si programul de guvernare.

Tariceanu a dat ca exemplu, cazul Petrom in care legea prevede ca 8 % din actiuni sa revina salariatilor. Astfel, premierul sustine ca nu va fi favorizata nici o persoana si legea va fi respectata. Astfel Tariceanu considera ca nu trebuie sa ne temem de influenta unor grupuri de interese economice decat daca acestea vin in contradictie cu interesul national.

Notele primite de guvern de la SRI sunt incadrate de Calin Popescu Tariceanu in categoria celor obisnuite, sistematice si nu ingrijoreaza pentru ca guvernul se ghideaza dupa respectarea legii iar informarile nu ating securitatea nationala.

Referitor la subiectul alegerilor anticipate premierul a reafirmat ca decizia dificila de a nu mai demisiona din Guvern si-a asumat-o personal, tinand cont de inundatiile din tara iar daca nu ar fi demisionat ar fi luat o decizie iresponsabila. Decizia de a renunta la anticipate a luat-o in Consiliul National de Conducere al Aliantei dupa ce s-a consultat cu colegii din PNL si apoi in Alianta.

Premierul a adaugat ca se consulta in deciziile sale cu participantii de dialog social, cu reprezentanti ai mediului investitional, cu specialisti economici, cu Banca Mondiala, FMI.

Tariceanu a tinut sa precizeze ca in deciziile pe care le ia respecta legea si programul de guvernare.