Asasinat incredibil in Franta. O romanca l-a ucis pe parintele Roger, fondatorul Comunitatii Ecumenice de la Taizé, chiar in timpul unei slujbe pe care acesta o oficia in Biserica Impacarii. Sub privirile a 2.500 de credinciosi, romanca s-a ridicat si l-a injunghiat in gat de 3 ori pe pastorul protestant.

Femeia de 36 de ani a fost imobilizata de multime si apoi arestata. Membrii comunitatii Taize si credinciosii din intreaga lume sunt in stare de soc.

In mjlocul slujbei, femeia s-a desprins dintre membrii corului, s-a repezit asupra parintelui si l-a injunghiat.

Purtatorul de cuvant al bisericii, fratele Emile, a relatat tragedia. 'Femeia care l-a agresat a reusit sa ajunga in mijlocul corului si apoi sa avanseze spre el, dar nu am vazut-o, eram intorsi cu spatele, am auzit un tipat, s-a intors si fapta era deja comisa. Parintele Rogere a ramas intins, ne-am aplecat asupra lui.

Am inteles ca era grav ranit in momentul in care am vazut ca sangele incepea sa curga.'

Interventia medicilor a fost de prisos. Parintele Roger a murit la 15 minute dupa ce a fost injunghiat. Romanca ucigasa nu a opus rezistenta in momentul in care a fost imobilizata si luata in custodie de catre autoritati.

In momentul crimei , in biserica se aflau 2.500 de tineri . Nu toti au si vazut insa exact ce s-a intamplat . Cei aflati prea departe de altar au sesizat doar agitatia. Unul dintre apropiatii parintelui le-a explicat ce se intamplase.

El le-a cerut apoi sa ramana in biserica, pentru a-i oferi un ultim omagiu fondatorului comunitatii.

Parintele Roger, avea 90 de ani. Originar din Elvetia, pastorul era respectat de liderii religiosi din intreaga lume.

In 1940, a infiintat comunitatea ecumenica internationala de la Taize si a incercat sa gaseasca solutii pentru rezolvarea diferentelor dintre crestini, pentru reconciliere si, de aici, depasirea unor conflicte pe plan international.

A adapostit evrei in Timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, i-a invitat pe tinerii din toata lumea sa promoveze pacea in tarile lor, prin 'pelerinajul increderii pe Pamant'.