Remanierea Guvernului este anuntata de absolut toate ziarele, care se si intrec in pronosticuri, citind surse din Coalitie. Ministrii care nu par a avea scapare sint Ene Dinga, Gheorghe Seculici, Sulfina Barbu, Ionut Popescu si Mircea Cinteza.

Cea mai surprinzatoare mutare este anuntata de Averea, care sustine ca Stolojan ar putea deveni ministrul Economiei, urmind ca partidul lui Voiculescu sa preia Integrarea. Romania Libera sustine insa ca Ionut Popescu ramine in cabinet, urmind sa zboare Cristian David.

Si Evenimentul are propria versiune, in care Sulfina Barbu ramine, iar Popescu e inlocuit de Sebastian Vladescu. Cotidianul sustine ca Sulfina e salvata de la remaniere chiar de prognoza meteo.

Dincolo de toate aceste calcule, e clar ca bate vintul schimbarii. Ramine de vazut insa cum isi va folosi Traian Basescu dreptul de veto in chestiunea remanierii.

Desi i se acorda prezumtia de imprevizibilitate, Basescu a dat deseori dovada de camaraderie fata de cei care i-au transpus in practica ideile. Ionut Popescu este unul dintre ei. Si Seculici l-a ajutat cu ceva informatii pe presedinte, stiut fiind ca postul de vicepremier este doar unul de "supraveghere", si nu de actiune propriu-zisa.