Benzina vanduta de Petrom se scumpeste din nou, la 48 de ore de la ultima decizie de majorare a preturilor la pompa. De miercuri, un litru de benzina Eco Premium, Premium fara plumb sau Top Premium se vinde cu 9 bani mai mult.

Aceasta in conditiile in care luni, 5 septembrie, Petrom operase deja o majorare a preturilor tuturor carburantilor comercializati, cu 700 de lei/l.

O socoteala simpla arata ca in trei zile, benzina Petrom s-a scumpit cu 1.600 de lei/l, cel mai mare nivel din ultimele luni. Scumpirea vine pe fondul unei noi aprecieri a monedei nationale, Banca Nationala anuntand pentru astazi un curs de 34.992 lei si in conditiile scaderii cotatiei la petrol la nivelul de 66 de dolari/baril.

Toate sortimentele de benzina comercializate de companie au depasit un euro/l. Mai mult decat atat, la un curs de 34.992 lei/euro pentru un euro, cat a a anuntat pentru astazi BNR, cele mai cerute doua sortimente de benzina - Eco Premium si Premium fara plumb au ajuns la 1,07 euro/l, respectiv 1,05 euro/l.

Petrom precizeaza ca „noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale produselor petroliere“.(M.B.)