Presedintele Traian Basescu prezinta, astazi, public concluziile in urma consultarilor avute ieri cu liderii partidelor parlamentare. De la intalnire au lipsit reprezentantii PRM si cei ai PSD, care au calificat initiativa presedintelui o mascarada politica ale carei rezultate sunt cunoscute inca dinainte ca problemele sa fie discutate.

Liderii politici care au fost la consultari cu presedintele Traian Basescu nu au avut pareri asupra comune privind reforma legislativului si votul uninominal.

Integrarea in Uniunea Europeana a intrunit consensul politicienilor insa, reformarea legislativului, nu este vazuta la fel de formatiunile politice.

Conservatorii si democratii sunt pentru sistemul unicameral, iar reprezentantii minoritatilor nationale, maghiarii si liberalii pledeaza pentru mentinerea celor doua camere, cu precizarea ca atributiile acestora trebuie mai bine conturate.

In ceea ce priveste votul uninominal parerile au fost din nou, impartite.

Democratii si conservatorii sunt pentru, in vreme ce UDMR si moritatile se opun.

Politicienii au discutat cu presedintele si alte probleme: blocajul actual din parlament, stadiul recalcularii pensiilor, al reconstructiei din zonele inundate, ba chiar s-au facut si referiri la domeniul IT.

De la intalnire au lipsit reprezentantii PRM si cei ai PSD, care au calificat initiativa presedintelui o mascarada politica ale carei rezultate sunt cunoscute inca dinainte ca problemele sa fie discutate.