Reprezentantii coalitiei au hotarit sa aloce invatamintului o mie opt sute de miliarde de lei vechi in plus fata de suma stabilita. Puterea sustine ca prin acest adaos bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii va ajunge la peste 4 procente din PIB.

Banii suplimentari provin din inghetarea bugetelor celor doua Camere si din transferul unor sume din bugetele SRI, Ministerului Agriculturii, si Ministerului Administratiei si Internelor.

Reprezentantii guvernului dau asigurari ca educatia va avea prioritate la rectificarea bugetara sau la o eventuala majorare a deficitului.

Majorarea bugetului pentru invatamant va fi promovata de parlamentarii coalitiei, printr-un amendament care va fi depus la comisii de buget-finante.

Suplimentarea bugetului educatiei pentru anul viitor vine dupa ce ministrul de resort, Mircea Miclea a demisionat din functie, luna trecuta, din cauza bugetului prea mic alocat invatamantului pentru anul 2006 si pe fondul numeroaselor proteste de strada ale cadrelor didactice cauzate de subfinantarea sistemului.