Birourile executive ale celor patru federatii sindicale din invatamint au hotarat, marti dupa-amiaza, sa continue greva generala si maine.

Greva nu va fi suspendata decat atunci cand membrii celor patru sindicate vor fi de acord cu solutiile propuse de Executiv in cadrul negocierilor, spun sindicalistii.

La negocierile programate pentru miercuri, intre sindicatele din educatie si Guvern vor participa si reprezentanti ai studentilor, aflati si ei marti in prima zi de greva.

Negocierile, programate pentru miercuri, cu Executivul, sunt inca incerte caci desfasurarea acestora a fost conditionata de guvern de suspendarea protestelor.

Liderii federatiilor din educatie spun ca o astfel de decizie poate fi luata numai de catre membrii de sindicat care ar trebui sa fie consultati prin referendum.

La greva generala participa Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Educatiei Nationale, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Universitare "Alma Mater", dar si organizatiile nationale ale studentilor.

Studentii au protestat marti cerand, in principal, conditii mai bune in camin si taxe mai mici. Organizatiile sindicale studentesti si-au exprimat solidaritatea cu greva generala a cadrelor didactice si nedidactice din invatamantul de toate gradele.