Liderii de sindicat din invatamant au anuntat ca abia azi vor da un raspuns privind noua oferta a Guvernului care include amendamentele formulate de cadrele didactice.

Acestea se refera la plata salariilor restante pentru perioada 2001- 2004, elaborarea unei noi legi a salarizarii in sectorul bugetar si includerea explicita a universitatilor in toate programele de reabilitare.

Liderii federatiilor sindicale au centralizat luni situatia din teritoriu iar

azi, la ora 13,30, liderii celor patru federatii sindicale din invatamant (Federatia Sindicatelor din Invatamantul Superior Alma Mater, Federatia Educatiei Nationale, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Invatamantul Preuniversitar "Spiru Haret") vor discuta si vor hotari daca sunt sau nu de acord cu noua varianta de protocol inaintata de executiv.

Luni, unii profesori din tara au decis sa se intoarca la catedra de teama ca nu vor mai avea bani de sarbatori.

Intre timp, sindicalistii asteapta hotararea Curtii Constitutionale care trebuie sa se pronunte daca aceasta greva este legala sau nu.

In instanta de judecata sindicalistii au ridicat problema exceptiei de neconstitutionalitate a trei articole din Legea Contractelor colective de munca, ce a stat la baza declansarii acestei greve.

Intre timp, elevii si studentii pierd orele de curs, iar ministerul Educatiei cauta solutii pentru ca materia sa fie recuperata. Ministrul de resort, Mihail Hardau, spune ca orele de recuperare vor fi platite.

Pentru ca aceste ore sa se desfasoare sambata, sau duminica este nevoie, insa, de acordul parintilor. Prelungirea grevei provoaca serioase ingrijorari.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Mihai Hardau au cerut in repetate randuri profesorilor sa revina la catedre, in conditiile in care liderii sindicali au anuntat, dupa ultimele negocieri, ca portile scolilor raman inchise pana la consultarea cu sindicalistii din teritoriu.