Liderii sindicatelor din educatie prezinta astazi optiunile dascalilor din teritoriu privind continuarea sau incetarea grevei din invatamant care a ajuns in a patra saptamana. Dupa-amiaza, sindicatele urmeaza sa anunte o decizie in acest sens.

Dupa o noua runda de negocieri, duminica, intre Guvern si sindicatele din educatie, care au durat mai mult de sapte ore, unde presedintele Traian Basescu a participat in calitate de mediator, s-a ajuns la un nou proiect de acord imbunatatit, care a fost suspus spre dezbatere dascalilor din teritoriu.

Vicepremierul Gheorghe Pogea a calificat rezultatul intalnirii de duminca drept o "victorie", si a expus cateva dintre cele mai importante clauze ale proiectului de acord.

Salariile vor fi majorate de 11,83% anul viitor, pentru personalul didactic si auxiliar din invatamant, totalizand 4.618 miliarde de lei vechi.

Astfel, in ianuarie este prevazuta o crestere de 5,5%, iar a doua de 6% in septembrie 2006, ceea ce inseamna o cresterea medie a salariilor dascalilor in luna septembrie de 1 250 000 lei vechi.

Proiectele de infrastructura scolara, demarate in 2006, vor fi finantate si in 2007, chiar daca trebuiau finalizate in anul precedent.

O alta revendicare la care profesorii tin foarte mult, mentinerea titularizarii pentru personalul din invatamant, a fost acceptata.

Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale (FEN) a apreciat ca prezenta presedintelul Traian Basescu ca mediator a fost esentiala pentru ajungerea la un acord.