Preluarea grupului german HVB de catre UniCredito Italiano se va vedea si pe piata de leasing.

Cu contracte cumulate in acest an de aproximativ 300 de milioane de euro, HVB Leasing Romania si UniCredit Leasing, companiile de profil ale grupului german HVB si al celui italian UniCredito si-ar putea reuni activitatile anul viitor, ca parte a strategiei de fuziune anuntata de cele doua grupuri in acest an.

"Cred ca procesul de fuziune va incepe anul viitor", a declarat Melih Mengu, directorul general al UniCredit Leasing. El nu a oferit alte detalii legate de acest proces.

Portofoliile si competentele celor doua companii sunt complementare, UniCredit Leasing fiind specializata in special in segmentul echipamentelor industriale, iar HVB Leasing pe cel al leasingului imobiliar si al autovehiculelor.

UniCredit Leasing detine o cota de aproximativ 30% din piata de leasing pentru echipamente industriale, potrivit ultimelor informatii disponibile. Cu toate acestea, cea mai mare pondere in totalul contractelor de leasing incheiate este reprezentata de autovehicule.

"Cererea pentru segmentul auto a venit intr-o mare masura din partea clientilor pentru celelalte segmente si mai putin din retail (dealeri auto - n. red.)", completeaza Mengu.

Tocmai dealerii auto, adica asa - numitul segment retail, reprezinta o pondere importanta in totalul contractelor HVB Leasing.

"Pe langa acesta, leasingul imobiliar reprezinta un segment in care avem o reprezentare buna si care inregistreaza cresteri puternice in fiecare an", spune Septimiu Postelnicu, directorul general al HVB Leasing.

Articol integral in Ziarul Financiar