Dupa investitii pana acum de 650 mil. euro, producatorul auto Dacia va realiza anul acesta afaceri de peste 1,1 miliarde de euro, de aproape cinci ori mai mult fata de momentul intrarii Renault ca actionar in anul 1999. Producatorul local va trece in premiera anul acesta si pe profit, dupa cinci ani de pierderi.

In 2004 doar patru companii au realizat in Romania afaceri de peste un miliard de euro: Petrom, Sidex, Petromiodia si Metro Cash & Carry Romania, fata de doar doua (Petrom si Sidex) in 2003.

Este posibil ca si RomTelecom sa intre anul acesta in clubul "un miliard" pentru ca a avut anul trecut afaceri de peste 800 de milioane de euro.

Vanzarile Dacia de anul acesta reprezinta o crestere de aproximativ 85% fata de nivelul realizat anul trecut si sunt superioare anticiparilor initiale ale producatorului, care vizau un prag de un miliard de euro. "Vanzarile peste asteptari realizate de Logan vor aduce pentru primul an profituri la Pitesti", sustine Fourmont.

El nu a dorit sa precizeze la cat este estimat profitul, aratand ca rezultatele financiare ale grupului vor fi facute publice la inceputul anului viitor.

Articol integral in Ziarul Financiar