Omul de afaceri Dragos Cinca, principalul actionar al grupului de firme Flamingo, va renunta la pozitia majoritara in cadrul companiei pe care a fondat-o pentru a absorbi reteaua de magazine de electronice si electrocasnice Flanco, conform unui acord de intentie neangajant semnat vineri intre Flamingo si cei trei actionari ai Flanco.

Participatiile celorlalti actionari Flamingo, inclusiv ale celor care au cumparat actiuni la Bursa vor fi diluate.

Flanco ar urma sa devina una din diviziile Flamingo, asa cum sunt in prezent Flamingo Computers sau Flamingo Distribution, valoarea totala a tranzactiei de preluare a retailerului de electronice si electrocasnice urmand sa se situeze la 35-40 milioane de euro.

Cei trei actionari ai Flamingo, Oresa Ventures, DBG Eastern Europe si fondatorul companiei, Florin Andronescu, vor primi 30% din actiunile Flamingo si o suma de bani pentru 100% din actiunile Flanco.

Flamingo a atras anul acesta peste 12 milioane de euro dintr-o emisiune de actiuni pe Bursa, bani care urma a fi utilizati pentru extinderea companiei. Actiunile primite de actionarii Flanco vor reprezenta o majorare de capital, in care ceilalti actionari nu vor avea dreptul de a subscrie.

Oresa Ventures detine in prezent 65% din Flanco, urmand sa detina 19,5% din Flamingo, reiese din structura tranzactiei prezentata vineri de reprezentantii Flanco si Flamingo. DBG Eastern Europe ar urma sa detina 6% din Flamingo, iar Florin Andronescu va avea o detinere de 4,5%.

Dragos Cinca va detine in jur de 43% din actiunile Flamingo dupa integrarea Flanco in cadrul grupului.

Cinca, impreuna cu ceilalti manageri ai Flamingo, care detin acum impreuna peste 70% din actiunile companiei, vor continua sa controleze dupa tranzactie pachetul majoritar. Omul de afaceri urmeaza sa detina functia de CEO al Flamingo si in 2006.

Articol integral in Ziarul Financiar

Vlad Nicolaescu / Mihai Musatoiu