Premierul Calin Popescu Tariceanu se arata nemultumit de propunerea britanica privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2007-2009, si a declarat miercuri ca Romania se aliniaza la pozitia pe care au adoptat-o cele zece noi state membre.

"Ne asteptam la o alta propunere. Din pacate, acest buget propus de presedintia britanica a Uniune Europene nu tine cont de principiile care au stat la baza crearii acestei comunitati de state, printre care si reducerea dezechilibrelor economice intre statele membre."

Bugetul propus de Marea Britanie va dezavantaja viitoarele state ce vor adera la UE, in special Romania si Bulgaria, intrucat anumite contributii financiare vor scadea semnificativ.

Premierul a apreciat ca exista si aspecte pozitive la propunerea facuta de Londra, privind absorbtia fondurilor europene si finantarea domeniilor de dezvoltare, cercetare si inovatie.

In cursul intalnirii de astazi a Parlamentului European intrunit in plen, la Strasbourg, presedintia britanica va reveni asupra propunerii de buget, in urma nemultumirilor exprimate foarte vocal de membrii UE.