Cursa in care s-au lansat Google, Microsoft si Yahoo! pentru a obtine un parteneriat exclusiv cu divizia online a Time Warner, AOL, nu si-a epuizat rezervele de suspans.

Desi considerat outsider, Google a revenit in pozitia de favorit, conform unor surse din piata, iar acest anunt a ridicat instantaneu valoarea actiunilor motorului de cautare cu 7%, pana la 435 de dolari pe unitate (dupa ce la debutul pe bursa din august 2004, o actiune Google valora 85 de dolari).

Conform unor surse citate de publicatia Wall Street Journal, Google este foarte aproape sa ajunga la o intelegere cu Time Warner pentru cumpararea a 5% din AOL, in schimbul sumei de 1 miliard de dolari (833 mil. euro).

AOL ofera o serie de servicii online (e-mail, mesagerie online, multimedia etc.), dar este si furnizor de servicii de acces la Internet.

In ultimele luni, Time Warner s-a aflat intr-o actiune declarata de cautare a unui partener pentru AOL, pentru a ridica valoarea de piata a acesteia, ceea ce s-ar traduce rapid si in cresterea actiunilor Time Warner, relateaza BBC News Online.

O eventuala intelegere intre gigantul media si Google ar reprezenta o lovitura serioasa pentru Microsoft, care nu mai departe de acum cateva saptamani era in pole-position pentru obtinerea unei colaborari pe termen lung cu AOL.

Articol integral in Ziarul Financiar