Seful anchetatorilor in dosarul Revolutiei, generalul Dan Voinea, a declarat ca in evenimentele din decembrie 1989 nu au fost implicati teroristi, iar scopul revolutiei incepute la Timisoara fost schimbat din mers.

Generalul Voinea spune ca printre cei care ar putea fi trasi la raspundere pentru complicitate la comiterea crimelor din 1989 va fi si fostul presedinte al tarii, Ion Iliescu, transmite TVR.

Generalul Voinea spune ca dupa 22 decembrie 1989, Revolutia romana s-a transformat, printr-o diversiune ''la televizor'', din lupta impotriva comunismului intr-una contra unui inamic inexistent, teroristii.

Printre cei care au coordonat actiunea ,,Ne ataca terorstii'', Voinea l-a nominalizat doar pe fostul sef al statului, Ion Iliescu.

Acesta se apara insa si spune ca declaratiile celui care ancheteaza de peste 10 ani evenimentele din Decembrie 89, sunt lipsite de logica.

Dan Voinea nu a putut preciza cand va fi finalizata ancheta dar promite ca toti cei vinovati vor fi pedepsiti. Pana acum au fost audiati sute de martori in dosarele revolutiei, solutionate, pana anul trecut, cu neinceperea urmaririi penale.