Bursa a castigat ieri 380 de milioane de euro, capitalizarea ajungand la 15,7 miliarde de euro.

Principalele actiuni de la Bursa au inceput anul in forta cu o crestere medie de aproape 4%, vedetele primei zile de tranzactionare fiind SIF-urile, care au adus posesorilor un castig mediu de 6,2%.

Bursa a confirmat astfel, pentru al optulea an consecutiv, regula conform careia prima zi de tranzactionare aduce castiguri importante investitorilor. Valoarea totala a companiilor listate a urcat ieri cu nu mai putin de 380 milioane de euro, atingand 15,7 miliarde de euro.

Cu toate ca au existat ani cu cresteri chiar mai mari in prima zi de tranzactionare, 2006 a fost primul an in care in prima zi s-a putut castiga cat dobanda bancara pe un an intreg.

Actiuni precum SIF Transilvania sau SIF Muntenia au adus doar ieri castiguri de peste 6,5%, investitorii continuand sa se gandeasca la cat de valoroase sunt pachete de actiuni la BCR detinute de SIF-uri.

Indicele BET-FI a trecut ieri pentru prima data de pragul de 50.000 de puncte, stabilind un nou maxim istoric. Printre castigatoarele zilei s-au numarat bancile - Transilvania cu un plus de 5,6% si BRD cu 3,7% - alaturi de companiile petroliere, cu o crestere de aproape 5% pentru Petromidia si peste 2% pentru Petrom.

Articol integral in Ziarul Financiar