In timp ce medicii israelieni se lupta pentru viata lui Ariel Sharon, situatia premierului a declansat un val de solidaritate pe scara globala. Comunitatea evreilor brasoveni, care numara astazi doar 138 de membri, s-a adunat, sambata, pentru a se ruga pentru sanatatea lui Sharon.

Dupa rugaciunea rostita cu astfel de ocazii, bróhe, Tibor Roth, presedintele comunitatii a vorbit despre cariera militara a lui Ariel Sharon. Putini stiu, insa, ca viata fostului comandant se leaga intrucatva de Brasov. Ministrul apararii de odinioara, in 1982, s-a intors pe campul de lupta de la Bran.

Sharon este legat de Brasov prin legaturi familiale: ambele sotii ale premierului ramas vaduv a doua oara in 2000, erau din Brasov, mai mult erau surori. Sharon s-a casatorit in 1953 cu Margalit Zimmermann, la scrut timp dupa ce aceasta a emigrat impreuna cu familia sa in Israel. Dupa noua ani de casnicie, Margalit a murit intr-un accident rutier.

A trecut un an dupa aceea, iar Sharon s-a recasatorit, de data aceasta cu Lili Zimmerman, sora mai mica a fostei sale sotii.