Intr-o declaratie de presa difuzata vineri, vicepremierul George Copos a afirmat ca, pentru moment, nu se poate pronunta asupra invinuirilor aduse fata de afacerile sale.

Dupa ce i se vor aduce la cunostinta faptele asupra carora planeaza banuiala ca ar fi fost savarsite ilegal isi va prezenta public punctul de vedere, in cadrul unei conferinte de presa.

Copos a facut aceasta declaratie in calitate de om de afaceri si a subliniat ca in ceea ce priveste activitatea sa ca membru al Guvernului intelege sa nu se sustraga de la indeplinirea obligatiilor care ii revin, doar pe motiv ca au aparut "unele informatii, pana in prezent neconfirmate".

Copos a precizat ca va ramane la dispozitia organelor abilitate ale statului pentru orice informatie pe care o poate furniza, fiind primul interesat in "risipirea" banuielilor privind tranzactiile comerciale ale societatilor ANA efectuate in perioada mai-noiembrie 2004, cand nu detinea nici o functie publica.

Mentionam ca procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva vicepremierului George Copos, presedintelui Loteriei Nationale Nicolae Cristea si a unui actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa.