O nava cu 16 persoane la bord, printre care si doi marinari romani, se afla in deriva in apele teritoriale ale Greciei, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, transmit agentiile internationale de presa.

Ministerul elen al Marinei a anuntat ca a inceput actiunea de salvare a echipajului cargoului A.AKIF, care pluteste in deriva in nord-estul Marii Egee, din cursul noptii de luni, din cauza unei pene de motor, provocata de rafalele foarte puternice de vant.

O prima incercare de salvare a marinarilor cu elicoptere a esuat, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, dar operatiunile continua, fiind trimisa in zona si o fregata a marinei de razboi. Ministerul a alertat si navele aflate in apropiere.

A.AKIF, sub pavilion cambodgian, are echipajul format din 11 turci, doi romani si trei azeri si trebuia, potrivit auotritatilor elene, sa ajunga in Romania. Vasul plecase din portul turc Izmir.

Grecia este afectata, de luni seara, de ninsori abundente si rafalele puternice de vant, care au perturbat circulatia rutiera, mai ales in centrul Atenei. La Acropole a nins. Temperaturile au scazut pana la minus 10 grade in nord-estul tarii.

Zeci de soferi au fost blocati pe autostrada dintre Atena si Salonic, traficul aerian a fost perturbat, numeroase scoli din nordul Atenei, precum si in centrul si nordul tarii au fost inchise.