In localitatea poloneza Horzow, cel putin 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 80 au fost ranite din cauza prabusirii acoperisului unui centru expozitional - potrivit unui bilant provizoriu, preluat de agentiile internationale de stiri. Cel putin 100 de persoane se mai afla, inca, sub daramaturi. Printre raniti sunt si cetateni straini.

In momentul producerii accidentului, in cladire se aflau aproximativ 500 de persoane.

Potrivit primelor estimari, acoperisul s-ar fi prabusit sub greutatea stratului gros de zapada acumulat deasupra. Televiziunea publica sustine ca acest accident s-a produs din cauza unui viciu de constructie.

Accidentul a avut loc la ora locala 17.30 (18.30, ora Romaniei) cand acoperisul s-a rupt chiar la mijlocul cladirii. O a doua bucata s-a prabusit cu putin inainte de ora locala 19.00.

Una dintre persoanele ranite, care se afla in interiorul cladirii, a anuntat pompierii de pe telefonul sau mobil. La fata locului se afla zeci de ambulante, iar operatiunile de salvare ar putea dura toata noaptea, din cauza ninsorii si a frigului puternic (la ora producerii tragediei, mercurul termometrelor arata - 13 grade Celsius)

Televiziunea poloneza a prezentat imagini cu membrii echipelor de salvare care incercau pe intuneric, sa indeparteze bucatile de tavan cazute.

Oameni speriati, unii cu rani la cap, puteau fi vazuti in jurul ambulantelor. Unii dintre cei raniti sunt in stare grava.

Un jurnalist de la televiziunea TVN24 din Polonia, a declarat la BBC ca respectiva cladire a fost construita cu sase - sapte ani in urma si se intindea pe aproximativ 10 mii de metri patrati.

Prabusirea tavanului a fost o surpriza foarte mare, fiindca este vorba de o cladire atat de noua, a spus jurnalistul polonez, care a adaugat ca mai sunt inca oameni in cladire, insa politia nu stie exact numarul lor.

Purtatorul de cuvant al politiei din Katowice, Janusz Jonczyk, a declarat agentiei de stiri Associated Press ca "nu se stie momentan numarul victimelor", adaugand ca sunt in derulare eforturi intense de salvare.

Intr-o declaratie consemnata de Realitatea TV, consulul Romaniei in Polonia, Ioan Preda a anuntat ca printre victime nu se numara cetateni romani.

Localitatea Horzow se afla in sudul Poloniei, in apropiere de Katowice.