Cu toate ca, in ultimii ani, in Romania costurile cu forta de munca in IT au crescut, avantajul Romaniei fata de tarile din Occident, din acest punct de vedere, se va mentine in urmatorii 20 de ani, a spus pentru Ziarul Financiar Alfonso Di Ianni, Senior Vice President Oracle pentru regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

"E adevarat ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va duce la cresterea salariilor, insa studiile arata ca venitul unui specialist din Est il va ajunge pe cel al unui occidental in 20 de ani", a spus Di Ianni, care a venit la Bucuresti pentru a marca implinirea a 10 ani de prezenta a corporatiei americane pe piata din Romania.

Oracle, liderul mondial in software pentru baze de date, aproape isi va dubla numarul de angajati din centrele de outsourcing pe care le are la in Romania pana in luna mai a acestui an, a anuntat Stefan Cojanu, managing director al Oracle Romania.

Compania americana are acum 350 de angajati in centrele de servicii si tehnologie, iar peste patru luni va avea 600. La acest numar se adauga aproximativ 100 de angajati care reprezinta staff-ul Oracle in Romania.

"Motivele pentru care marim numarul de personal sunt apropierea geografica a Romaniei de vestul Europei si abilitatile lingvistice ale tinerilor de aici", explica Di Ianni. Totodata el admite ca si avantajul costurilor salariale mai mici a contat in decizia de a mari efectivul din Romania.

Pe piata locala, salariul mediu al unui specialist IT este de trei ori mai mic decat al unuia din Vest. Oracle a deschis in 2004 primele centre de servicii si tehnologie care furnizeaza servicii de suport si consultanta pentru clienti si parteneri din Europa si din intreaga lume.

Articol integral in Ziarul Financiar