Compania BCR Asigurari, parte a grupului financiar Banca Comerciala Romana, a inregistrat anul trecut afaceri de peste 82 de milioane de euro (297 de milioane de lei), in crestere cu 130% in euro fata de anul anterior, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

In acest an, compania se asteapta la o crestere cu 40% a volumului primelor brute subscrise.

Reprezentantii companiei spun ca rezultatul financiar pentru anul trecut este pozitiv, insa nu au precizat valoarea acestuia, deoarece inchiderea anului financiar inca nu a fost terminata.

In 2004, BCR Asigurari a obtinut un profit net de aproape 4,8 milioane de euro (peste 19,3 milioane de lei).

Pe partea de asigurari de viata, care reprezinta un sfert din portofoliu, afacerile companiei au crescut cu 352% in euro, pana la 21,3 milioane de euro (peste 77 milioane de lei). Vanzarile pe acest segment sunt sustinute, in mare parte, de clientii bancii din cadrul grupului.

La contractarea unui imprumut, un client al BCR trebuie sa incheie o polita de asigurare de viata, iar solutia cea mai la indemana este cumpararea acestei polite de la BCR Asigurari, deoarece in fiecare sucursala a bancii exista si o agentie BCR Asigurari.

La sfarsitul anului trecut, actionarii BCR Asigurari au decis transferul portofoliului de asigurari de viata la compania de profil infiintata de BCR anul trecut, BCR Asigurari de Viata.

"Procesul de transferare a portofoliului de asigurari de viata la BCR Asigurari de Viata nu a fost inca finalizat, deoarece acest portofoliu este in curs de a fi inventariat", spune Romeo Jantea, director general la BCR Asigurari.

Articol integral in Ziarul Financiar