Compania de asigurari Interamerican a vandut pana in prezent circa 1.000 de polite de asigurare de sanatate Medisystem, de la lansarea acestora la mijlocul anului trecut. Prima medie pentru un astfel de produs este de aproximativ 45 de euro.

In cazul in care ritmul de crestere a vanzarii acestor polite se va mentine, Interamerican ar mai putea construi un spital privat in afara Capitalei, spune Radu Dop, directorul general al Euroclinic, spitalul privat deschis la mijlocul anului trecut de Interamerican. Pana in prezent, Euroclinic a inregistrat venituri de circa 300.000 de euro (1,2 milioane de lei).

Interamerican a investit pana acum 14 milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii necesare vanzarii acestor polite: spitalul Euroclinic, in care au fost investite 10 milioane de euro, si o retea de sase centre medicale Medisystem in Bucuresti.

Interamerican a deschis ieri primul centru medical Medisystem, celelalte cinci din retea fiind clinici partenere.

"Vom incerca sa abordam aici un nou concept, acela de a avea un punct de vanzare a asigurarilor chiar langa centrul medical", a declarat Timo van Voorden, presedintele Interamerican.

Centrul medical deschis ieri are sase cabinete de consultatii si o sala de mici interventii ambulatorii. Pretul unei consulatii variaza intre 400.000 si 800.000 de lei vechi (11-22 euro), in functie de gradul de profesionalizare a doctorului.

In acest an, reteaua Medisystem se va extinde la nivel national.

"Pana la sfarsitul acestei luni, vom mai deschide centre medicale in 14 orase, iar pana la sfarsitul anului vom acoperi 39 de orase.

Acolo unde nu vom gasi clinici cu care sa incheiem parteneriate, vom deschide propriile clinici", spune George Valais, Chief Operating Officer al Interamerican, fara a preciza valoarea investitiilor in extinderea retelei.

Articol integral in ZF