Scriitorii romani au inca un motiv de a-si exprima optimismul pentru anul acesta, daca sint membri USR. Numai din timbrul literar Uniunea va aduna aproape 7 miliarde.

Membrii Consiliului Uniunii Scriitorilor au votat in unanimitate bugetul pe 2006 in cadrul sedintei organizate vineri la sediul USR. Varujan Vosganian, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor, a comentat cresterea anuala a veniturilor USR, de la 23 de miliarde in 2004 la 29 de miliarde in 2005, estimind un venit de 38 de miliarde pentru anul in curs.

USR pune bani deoparte

Scriitorii s-au vazut pusi in situatia de a discuta despre un excedent de aproximativ 7 miliarde de lei vechi. Vosganian ne-a confirmat ca Uniunea vrea sa adune, pina la sfirsitul anului 2009, o suma "corespunzatoare veniturilor curente pe un an intreg". USR s-a gindit deja ce sa faca cu banii, urmind sa investeasca o parte in titluri mobiliare sigure sau in diverse plasamente.

In plus, membrii Uniunii pot spera acum la conditii mai bune in filiale, intrucit s-a votat un program initiat de Varujan Vosganian si Nicolae Manolescu, privind dezvoltarea infrastructurii informatice a USR – filialele Uniunii vor fi dotate cu calculatoare, iar scriitorii vor putea conta si pe sisteme intranet, si pe conexiune la Internet.

Articol integral in Cotidianul