Dupa ce au emigrat in tari precum Canada si Australia, cativa romani au avut o idee de afaceri mai putin obisnuita - consultanta pentru emigrare. Cu onorarii de la 1.500 de euro in sus, firmele de consultanta isi extind an de an reteaua din Romania.

Mihai Maicaneanu a renuntat in 1998 la pozitia de consultant in informatica pentru a deschide o agentie de consultanta in emigrare, din dorinta de a-i ajuta pe emigrantii romani din Canada sa se integreze mai usor.

"Ca membru al comunitatii romanesti din Montreal, am avut ocazia sa aud intamplarile multora dintre noii sositi in Canada. Din dorinta de a-i ajuta pe altii sa ocoleasca acea ''industrie de exploatare a noilor sositi'' s-a nascut ALO Canada", povesteste Mihai Maicaneanu, fondatorul ALO Canada.

Dupa ce si-a creat o afacere solida pe piata canadiana, Maicaneanu a decis sa faca urmatorul pas si sa-i pregateasca pe cei care vor emigra inainte ca acestia sa aplice pentru obtinerea vizei pentru Canada si a deschis o reprezentanta si in Romania.

Articol integral in Ziarul Financiar