Reteaua 3G, care a adus operatorului aproape 100.000 de clienti in mai putin de un an, va atrage o buna parte din investitiile Connex-Vodafone.

Operatorul de telefonie mobila Connex Vodafone a pus deoparte aproximativ 200 de milioane de euro ca buget de investitii pentru acest an.

"Connex Vodafone va investi in acest an o suma similara cu cea de anul trecut, aproximativ 200 de milioane de euro, pentru extinderea retelelor 2G si 3G, precum si pentru deschiderea de noi magazine in tara", a afirmat Liliana Solomon, directorul executiv al operatorului.

Unul din cele mai importante puncte ale strategiei Connex Vodafone pentru anul acesta este telefonia 3G. Pe acest segment, compania are in plan sa vina cu oferte noi si sa extinda aria de acoperire a acestor servicii de la 14 orase in prezent la cel putin 20 de orase la finalul acestui an.

Tot anul acesta, Connex Vodafone are in vedere extinderea rapida a lantului de retail, format in prezent din 33 de magazine. Conform oficialilor companiei, obiectivul pe acest an este dublarea numarului de magazine.

De asemenea, compania are in plan sa lanseze anul acesta o noua tehnologie pentru sectorul telefoniei 3G: HSDPA, adica versiunea avansata a serviciilor 3G actuale (reprezentate de tehnologia WCDMA).

"Estimam ca anul acesta vom face trecerea catre stadiul superior al 3G - HSDPA, tehnologie care permite un transfer de date de pana la 2Mbps", a declarat Liliana Solomon, fara sa dea alte detalii referitoare la momentul lansarii, posibilii furnizori de echipamente sau niveluri ale tarifelor.

Articol integral in Ziarul Financiar