Scandalul de la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) continua. Dupa ce pentru vineri se anuntase o conferinta de presa a lui Ticu Dumitrescu, in fata presei s-a prezentat Corneliu Turianu. Intre cei doi a izbucnit o adevarata disputa pentru microfon.

Actualul presedinte al Colegiului CNSAS, Corneliu Turianu, a explicat vineri presei cum a ajuns presedintele consiliului. „Am primit un telefon de la Dan Lazea, care m-a intrebat daca vreau sa candidez.", a spus Turianu, citat de Antena 3.

De asemenea, Turianu i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Calin Popescu Tariceanu, din care a citit cateva randuri pentru jurnalistii sositi pentru conferinta de presa a lui Ticu Dumitrescu: „Domnule Tariceanu, ati regizat un puci democratic impotriva mea."

In scrisoare, Turianu il acuza pe Tariceanu de imixtiune politica in problemele interne ale CNSAS.

Legat de protestele reluate pentru a treia zi in fata sediului institutiei, Turianu a anuntat inca o data ca niciunul dintre protestatari nu va fi sanctionat. El a precizat si ca fiica sa a fost invitata sa participe la miting: „Va veni, dar nu va striga impotriva mea."

Si vineri, citeva zeci de protestatari au facut un nou lant uman in semn de sustinere pentru Ticu Dumitrescu.

Acesta, chiar in timp ce Turianu isi tinea conferinta de presa, a cerut jurnalistilor sa-l urmeze afara pentru a asculta ce are de spus. „Nu imi dau demisia. Au trecut cele 48 de ore. Acesta e principalul motiv pentru care am convocat conferinta de presa", a spus Ticu Dumitrescu.

El asteapta acum sa fie primit la Cotroceni alaturi de specialisti ai serviciilor secrete. Ticu Dumitrescu a mai spus ca a fost contactat telefonic de presedintele Basescu, care a stabilit pentru saptamana viitoare o intrevedere, precizand insa ca nu se lasa impresionat de presiuni.

In plus, Dumitrescu a incercat sa il convinga pe presedinte ca este dezinformat de serviciile secrete si l-a rugat sa ajute la descoperirea adevarului.