Echipa Steaua Bucuresti joaca in aceasta seara, cu incepere de la ora 22:00, meciul retur cu echipa engleza Middlesbrough, contind pentru semifinala Cupei UEFA. Este cel mai important meci pentru fotbalul romanesc in ultimii 15 ani. Stelistii au promisi cite 100 de mii de dolari daca se califica in finala.

Pentru a reusi sa se califice in ultimul act al Cupei UEFA, „ros-albastrii" trebuie sa-si apere pe arena britanica „Riverside" un avantaj minim, de 1-0, luat in meciul de la Bucuresti.

Steaua are doua absente de marca pentru meciul din aceasta seara, respectiv jucatorii Sorin Paraschiv si Banel Nicolita, ambii suspendati din pricina cumulului a trei cartonase galbene.

Locul lui Paraschiv va fi luat de Florin Lovin, iar in locul lui Nicolita, pe flancul drept, va juca Daniel Balan.

Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a declarat ca echipa sa trebuie sa inscrie pentru a obtine calificarea in finala competitiei, relateaza Onlinesport. Olaroiu vede rezultatul din tur ca un avantaj fragil: "Nu cred ca trebuie sa ne gandim sa pastram acest avantaj. Acest 1-0 pentru noi trebuie gestionat bine."

Despre revenirea atacantului Victoras Iacob, Olaroiu a afirmat ca nu stie cat va juca varful stelist cu Middlesbrough: "Joi, la ora meciului, vom vedea exact daca Iacob poate juca si cat. Nu cred ca in asta consta surpriza, in a folosi un jucator sau altul. Mai mult va conta modul de interpretare a jocului.

Noi am discutat si convingerea noastra este ca va trebui sa inscriem pentru a ne califica".

Ogararu, D. Goian, Radoi, N. Dica si Andrei Cristea ar rata finala competitiei daca primesc cartonase galbene cu Middlesbrough, iar Steaua se califica in ultimul act.

Nici Middlesbrough nu are tot lotul valid, portarul australian Mark Schwarzer fiind accidentat, ca si spaniolul Gaizka Mendieta si austriacul Emanuel Pogatetz.

Totusi, sunt anuntate revenirile atacantului australian Mark Viduka, a fundasului Gareth Southgate (ambii dupa accidentari) si a fundasului Chris Riggott (a absentat la Bucuresti din cauza unei suspendari). In poarta, locul lui Schwarzer va fi luat de rezerva Bradley Jones.

Meciul din mansa a doua a semifinalelor Cupei UEFA va fi arbitrat de o brigada din Slovacia, cu Lubos Michel la centru, ajutat de arbitrii asistenti Roman Slysko si Martin Balko, arbitru de rezerva fiind Vladimir Hrinak.

Observator pentru arbitri va fi danezul Peter Mikkelsen, iar delegat UEFA pentru acest meci a fost desemnat islandezul Geir Thorsteinsson.

Pe "Riverside", care are o capacitate de 35.100 locuri, sunt asteptati si circa 2.000 de suporteri romani.