Presedintele Traian Basescu a revenit miercuri in Romania, dar nu si la Cotroceni. El va fi internat la Spitalul Elias, pentru recuperare dupa operatia de hernie de disc de la Viena.

Avionul cu care s-a intors presedintele in tara a aterizat la Baza 90 aeriana Otopeni, Aeroportul Militar Otopeni, potrivit Antena 3.

Partial refacut si mergand destul de greu, presedintele Traian Basescu a venit, miercuri, in fata presei, la spitalul Universitar din Viena, alaturi de sotia sa, la mai bine de o saptamana dupa ce a fost operat de hernie de disc.

Externat din Spitalul Universitar din Viena, Traian Basescu se intoarce miercuri in Romania unde vor urma 6 luni de recuperare dupa interventia medicala.

Traian Basescu se va interna in urmatoarele 7-10 zile la Spitalul Elias din Bucuresti unde va continua programul de recuperare inceput in Austria, sub supravegherea medicului Mihai Berteanu.

Intrebat cat a costat operatia, Traian Basescu a spus ca plata medicilor a fost de 9 500 euro, din care 4 900 de euro a costat operatia iar, in plus, spitalizarea a costat 12 400 euro. Seful statului a precizat ca nota de plata a fost achitata din contul fiicei sale.

Seful statului a spus ca a fost decizia sa si a familiei de a se opera la Viena.

"Am obligatia sa fiu un presedinte sanatos pentru Romania. Aici a fost riscul cel mai mic si am facut-o", a declarat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a apreciat activitatea medicilor austrieci si a spus ca-si doreste astfel de servicii medicale si in Romania:

"Au fost excelenti (...) o clinica foarte buna in care tot timpul ti se explica ce s-a intamplat si de ce trebuie sa urmezi un tratament sau altul. As vrea mult sa avem asemenea servicii medicale si in tara".

Seful statului a multumit medicilor si tuturor celor care au fost alaturi de el.

Traian Basescu nu a dorit sa comenteze, in plus fata de comunicatul de ieri, raportul Comisiei Europene privind aderarea Romaniei la UE.

Intr-o scrisoare adresata conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintele Traian Basescu a anuntat, marti, ca doreste sa se adreseze legislativului pe 19 iunie. Mesajul sefului statului se va referi in special la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.