Este uluitoare starea de spirit din jurul Argentinei. Maradona a urcat in tribuna, striga cit il tin plaminii, iar jos, linga teren, toata banca tehnica explodeaza atunci cind cei din teren reusesc sa inscrie.

Si cind te gindesti ca acum 4 ani, echipa "pumelor", condusa de Batistuta, era ambasadorul unei tari triste, aflata in colaps economic.

Solidaritatea jucatorilor de azi, faptul ca toti provin din echipele de tineret pe care le-a construit in trecut antrenorul Pekerman, toate acestea construiesc "atmosfera" fara de care, spun teoreticienii fenomenului, nu mai exista mare performanta.

Argentina a impresionat profund pe toata lumea, cam cum a facut-o Italia cu Ghana. Astazi se joaca chiar grupa Italiei, asa ca putem face o comparatie.

Squadra are in fata Statele Unite "care nu sunt in coma", cum anunta antrenorul Bruce Arena, putin bombastic, din cantonamentul pazit de bombardiere. Iar Ghana, care a parut cea mai degajata dintre soliile africane, va provoca insomnii Cehiei, atentie, fara Koller si fara Baros.

Serbia nu este o dezamagire. E o realitate. A unui campionat care nu sta cu adevarat decit in vreo doua echipe. Si, daca sunt adevarate bataile din cantonament, intre jucatori, marea intrebare este cea a antrenorului Petkovici: "De ce ne-am chinuit sa cistigam grupa in fata Spaniei?"

Olanda trece de grupa de foc, simtindu-i dogoarea. Ivorienii au fost singurii, in ultima vreme, care i-au intins atit de mult pe baietii lui Van Basten. Si cred ca Basten a rasuflat usurat la gindul ca, eliminata fiind, Cote d'Ivoire nu-i mai poate iesi in cale.

Gasca lui Drogba nu a iesit din tiparul de baza al fotbalului african, chiar daca formatia are niste calitati teribile. Spontana, instinctuala, suspecta oricind la gesturi gratuite.

Din pacate, nocturna serii a intristat multi spectatori, sositi tocmai de pe platourile mexicane. Si nu numai pe ei. Mexic-Angola 0-0 este o perla a fotbalului globalizat.

Dimineata, cind o sa-i spuneti vecinului acest scor, el va va intreba dupa 5 minute "cine cu cine a jucat", dupa 10 minute, "cit a fost scorul", iar dupa o jumatate de ora o sa va intrebe si ce inseamna de fapt acest 0-0.

N-o sa-l lamuriti niciodata.