Depeche Mode, un concert de neuitat

Bucuresti, 24 iun /Rompres/ - Depeche Mode au venit in Romania, au facut impresii de neuitat si au plecat cu mesajul "We rush for you", asa poate fi caracterizat, in cateva cuvinte concertul de exceptie sustinut vineri seara de catre trupa lui David Gahan&Co.

Peste 40.000 de spectatori, care au asteptat ani in sir Depeche Mode, au venit, vineri seara sa-i vada "live" pe idolii lor.

Intrarea pe stadionul "Lia Manoliu" s-a facut cu incepere de la ora 16.00 prin strazile Ion Coravu si Bulevardul Basarabia.

In timp ce primii spectatori intrau pe terenul de fotbal acoperit cu o folie speciala, o tanara cu aripi de inger (n.r. turneul Depeche Mode s-a intitulat "Touring the anghel") se plimba pe o bicicleta, ca intr-o poveste suprarealista, iar jandarmii de la filtre verificau, cu multa rigoare, ca nimeni sa nu intre pe stadion cu obiecte nepermise.

In orele care s-au scurs pana la inceperea concertului zeci de mii de tineri si-au ocupat locurile fie pe gazon, in sectorul A sau B, fie in peluza - aici fiecare a respectat locul inscris pe bilet.

In jurul orei 20.00 pe scena adusa din Germania pentru turneul Depeche Mode au urcat Suie Paparude care au sustinut un recital de 15 minute - au cantat trei piese si nu au convins pe nimeni ca meritau sa fie in deschiderea concertului.

Dupa Suie Paparude a fost randul baietilor de la Sistem sa-si demonstreze virtuozitate.

In tot acest timp fanii curgeau pe portile stadionului, iar in loja oficiala de pe "Lia Manoliu" si-a facut aparitia Elena Basescu, fata cea mica a presedintelui dar si prefectul Capitalei, Mioara Mantale.

In jurul orei 20.30 pe stadion a venit si premierul Calin Popescu Tariceanu care, impreuna cu sotia sa, au preferat sa mearga in peluza si nu in loja oficiala.

In jurul orei 21.30 pe scena de pe "Lia Manoliu" au urcat Depeche Mode, nu inainte ca Andrew Fletcher si Martin Gore sa sustina o scurta conferinta de presa in care acestia au precizat ca regreta ca nu au venit in Romania, pana acum.

"Nu avem nici o scuza, dar concertul din seara asta sunt sigur ca va fi fantastic", a spus Martin Gore si Depeche Mode s-a tinut de cuvant.

Concertul a debutat cu "The pain that I am use to" de pe ultimul album - "Playing the anghel", - aranjamentele video, in sepia si tonuri post-moderniste socand publicul din primul minut.

Pe langa show-ul de exceptie gandit de staful de aproximativ 300 de oameni a celor de la Depeche Mode, vocea lui David Gahan si solourile lui Martin Gore au asigurat condimentele necesare spectacolului.

Au urmat apoi piese celebre precum "A question of time" sau "Walking in my shoes", piese care au alternat cu "Precious" de pe noul album sau "John the revelator".

In toata aceasta perioada un banner urias alb, pe care erau scrise cu negrul initialele DM, circula, din mana in mana, prin multime.

"I feel you" a fost precedata de o serie de mesaje, pe ecranele stadionului aparand scris, pentru o fractiune de secunda cuvantul "SEX", suficient ca multimea sa se isterizeze.

Concertul Depeche Mode s-a terminat dupa mai bine de 90 de minute cu celebra "Never let me down" si cu mesajul catre fani "We rush for you".

Depeche Mode au aterizat, vineri, in Romania la ora 17.00 venind de la Sofia unde au sustinut, in urma cu doua zile, un alt concert in cadrul turneului de promovare a celui de-al unsprezecelea lor album.

Au fost asteptati de generatii iar acum au lasat impresii de neuitat celor peste 40.000 de fani.

"Acum poate sa mi se intample orice, visul meu era sa-i vad si iata ca s-a implinit", a declarat, dupa concert, Bogdan Iaru, unul dintre cei 40.000 de fani veniti vineri seara pe stadionul "Lia Manoliu" pentru intalnirea de gradul 0 cu David Gahan&Co.

Duminica, Depeche Mode va concerta la Londra, la Wirless Festival. ROMPRES