Comunitatea internationala a cerut partilor implicate in conflictul din Orientul Mijlociu sa faca tot posibilul pentru a opri violentele, dupa ce armata israeliana a lansat o puternica ofensiva in Liban.

Presedintele american, George Bush, a apreciat ca Israelul “are dreptul sa se apere” si a afirmat totodata ca vrea sa incurajeze pacea in Orientul Mijlociu, condamnand “ teroristii care vor sa puna capat procesului de pace din zona”.

Bush a cerut statului evreu sa nu ia masuri care ar putea pune in pericol guvernul libanez.

Comisia Europeana s-a declarat “socata” de amploarea pe care au luat-o violentele intre Israel si gruparea siita Hezbollah si a facut apel la restabilirea pacii.

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut ca violentele sa inceteze si-a exprimat speranta ca va fi facut tot posibilul pentru restabilirea pacii

Presedintele francez, Jacques Chirac, a cerut “incetarea de urgenta a violentelor” si eliberarea celor doio soldati israelieni detinuti de miscarea libaneza Hezbollah.

Ministrul Italian de externe, Massimo D'Alema, a condamnat Israelul pentru actiunile sale si a calificat actiunea drept “ exagerata si periculoasa”.

Si Rusia a condamnat atacurile israeliene pe care le considera “un conflict deschis”.

Cei patru negociatori pentru pace din Orient, SUA, ONU, Rusia si UE au spus ca vor actiona pentru ca acest conflict sa nu se transforme intr-un veritabil razboi intre Liban si Israel, a spus un inalt responsabil al diplomatiei ruse.

Presedintele Palestinian, Mahmoud Abbas vorbeste despre un “razboi regional” in zona, iar

regele Abdallah al II-lea al Iordaniei si presedintele egiptean Hosni Moubarak au subliniat “necesitatea de a actiona pentru a pune capat violentelor”.