Conducerea PSD s-a reunit joi seara la Targu Mures pentru a dezbate a hotara soarta partidului si modul cum se vor imparti functiile. Intalnirea s-a finalizat asa cum era de asteptat cu hotararea de o organiza cat mai curand un referendum intern urmat apoi de Congresul extraordinar al partidului.

Una din intrebarile "arzatoare" ale chestionarului pentru referendum se refera si la faptul daca lui Mircea Geoana i se va acorda sau nu puterea de a-si face singur echipa. Deasemenea un punct sensibil al discutiilor il constituie si pozitia viitoare in partid a lui Ion Iliescu.

"Noi suntem foarte constienti ca actuala putere va incerca sa declanseze anticipatele si sa le organizeze poate in acelasi timp cu cele europene si in aceste conditii este bine ca sfarsitul anului 2006 sa gaseasca PSD cu toate problemele rezolvate.

Vom avea un statut modificat, un vot pe echipa de conducere a partidului si oferta plotica a partidului nostru validata de un referendum intern si un Congres extraordinar", a declarat Mircea Geoana la sfarsitul sedintei de la targu Mures care s-a prelungit pana la miezul noptii.