Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat, vineri, la Targu Mures ca in cadrul Congresului extraordinar din 10 decembrie vor avea loc alegeri pentru functiile de conducere, simultan cu modificarea statutului partidului.

Geoana a justificat aceasta graba prin faptul ca Traian Basescu intentioneaza sa cupleze alegerile pentru Parlamentul European cu cele anticipate iar PSD trebuie sa fie pregatit pentru acest moment.

Geoana nu a pierdut nici de aceasta data ocazia de a-l ataca pe presedintele Traian Basescu, pe care l-a numit "crocodil lacrimogen".

"Acum cateva zile l-am vazut pe Traian Basescu, la televizor, cum varsa lacrimi de crocodil pe umerii lui Adrian Nastase. Sunt convins ca varsa un hohot de lacrimi, asa cum a facut si la retragerea lui Theodor Stolojan din cursa pentru presedintie si pentru asa-zisii ostatici din Irak. Acest tip de crocodil lacrimogen nu are dreptul sa conduca Romania", a afirmat Geoana.

Geoana a subliniat ca PSD are obligatia de a alunga de la putere "alianta portocalie", al carei "adevarat patron si garant" este Traian Basescu.Totodata liderul PSD a apreciat ca, in 2007, este foarte posibil sa se organizeze alegeri anticipate, eventual in acelasi timp cu alegerile pentru PE, pentru ca seful statului isi doreste foarte mult acest lucru, in ciuda „instructiunilor de la Bruxelles”.

Grupul de la Cluj il sustine pe Geoana la sefia PSD

Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, a anuntat ca gruparea de la Cluj il va sustine pe Mircea Geoana pentru functia de presedinte al partidului, la Congresul extraordinar din 10 decembrie.

Rus a fost de acord cu organizarea unui singur Congres, in decembrie, in care sa fie modificat statul si sa se desfasoare totodata alegeri pentru functiile de conducere.