Starea de sanatate a lui Ariel Sharon ramane "neschimbata"

IERUSALIM, 5 nov (MEDIAFAX) - Starea de sanatate a fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat in coma din luna ianuarie, si care a fost transferat vineri la terapie intensiva, este "neschimbata", a anuntat sambata spitalul din Tel Aviv unde este tratat acesta, relateaza AFP.

"Starea sa de sanatate este stabila si neschimbata" de vineri, a declarat un purtator de cuvant al spitalului, Orly Levy.

"Fostul premier Ariel Sharon a fost transferat (vineri) dimineata din sectia de terapie respiratorie a spitalului Sheba in cea de terapie intensiva, din cauza agravarii starii sale de sanatate", a anuntat vineri unitatea sanitara.

"Sharon sufera de o infectie care ii afecteaza inima. In acest moment, conditia sa este stabila", a precizat aceasta.

Starea de sanatate a lui Sharon s-a degradat pentru prima oara dupa accidentul cerebral, la jumatatea lunii iulie. La 26 iulie, el a fost transferat intr-o unitate de terapie intensiva a spitalului Tel Hashomer.

Sharon nu s-a trezit din coma profunda in care se afla, iar starea lui de sanatate a fost descrisa in repetate randuri ca fiind "grava, dar stabila".

Ariel Sharon a fost declarat oficial in incapacitate de a-si exercita atributiile, la 14 aprilie, la o suta de zile dupa internarea lui in spital, potrivit legislatiei israeliene, si la peste cinci ani de la preluarea de catre el a functiei de sef al guvernului.

Ehud Olmert i-a succedat in calitate de premier interimar, apoi ca premier oficial, in urma victoriei partidului sau Kadima in alegerile legislative din 28 martie.