Firmele Galaxy Tobacco, fosta Societatea Nationala Tutunul Romanesc (SNTR), si Interagro SA, patronate de teleormanean, sunt suspectate de frauda fiscala, bugetul de stat fiind prejudiciat cu aproximativ 4 milioane de euro.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ieri ca prejudiciul reprezinta accize neevidentiate si nevirate la buget. Concluzia a fost desprinsa in urma unor verificari efectuate de Garda Financiara privind activitatea societatii Galaxy.

S-a descoperit ca o societate, Sky Trading Tobacco, a achizitionat tutun procesat atat de la Galaxy, cat si de la Interagro si pe care l-a revandut apoi altor firme, International Trade Distribution si Euro Tobacco Industries, care nu erau autorizate ca antrepozite fiscale pentru producerea tigaretelor.

Aceste doua societati au produs tigari "Carpati" si "Zorro", marci detinute de Galaxy, intr-o fabrica clandestina in localitatea Baicoi, judetul Prahova. Oficialii ANAF spun ca pachetele de tigari respective aveau timbre fiscale Galaxy.

Alaturi de fabrica, exista un spatiu in care erau depozitate circa 10 tone de tutun taiat. Atat tutunul existent in fabrica, cat si cel din depozit era ambalat in cutii care purtau semnele Galaxy Tobacco si Interagro.

Integral in EVZ